30. maaliskuuta 2014

Kynsien Hoito

Multa on usein pyydetty postausta kynsien hoidosta ja omista rutiineistani. Sain yhtenä iltana sitten kuvattua vihdoin tämän kun oli aika tehdä kuukausi huolto. Teen kuukauden välein niin sanotun isomman huollon ja viikon välein tulee yleensä vain viilailtua kynsiä.

Tein tästä teille "tuton". Helpompi selittää kun on kuvia vaihe-vaiheelta.


Kynsilakan poisto :

Ensimmäisenä poistan lakat "tottakai". En olisi ottanut tästä edes kuvaa, mutta päätin testata samalla kaksi eri poistoainetta. Ensimmäisenä Essencen kookos / papaya poistoaine, joka on tähän asti ollut mulla vakkari käytössä ja jemmassa mulla on tätä lähemmäs 15 pulloa. Kynsikauppa lähetti mulle muutamia tuotteita testiin ja mukana oli Coralin auringonkukka uutetta sisältävä asetoniton poistoaine. Tämän testin jälkeen voin sanoa, että voi piip piip kun on pitänyt hamstrata noin paljon tuota Essenceä.


Ensimmäisessä kuvassa pyyhkäsin kynsiä 4 kertaa. Essencen poistoaineella ei lähtenyt oikeastaan yhtään ja Coralin poistoaineella sain koristeet jo melkein pois. Toisessa kuvassa pyyhkäisty 8 kertaa. Coralin poistoaineella sain melkein kaiken pois, glitteriä jäi sivuun ihan vähän ja sen sain seuraavalla 2 pyyhkäsyllä pois. Essencen poistoaineella ei lähtenyt edes koristelu pois. Sain melkein minuutin hinkata, että etusormi oli puhdas.

Nyt voitte jo arvata, että poistoaine lähtee todellakin vaihtoon. Seuraavana aion testata X-tran poistoaineen, josko se olisi yhtä hyvää kuin Coralin. Hintaa Essencellä 0,89€ ja Coralilla 3.95€.


Sissin suosittelemana ostin itsellekin Freemanin kuorinta-aineen käsille. Tuoksuna tässä on mandariini / basilika.


Itse kuorin kädet kahden viikon / kuukauden välein. Riippuu vähän miten muistan. Mun kädet ei oo mitenkään karheat / kuivat, joten en tiedä miten usein tätä kuuluisi edes käyttää, koska mun kädet ei vaadi sitä. Ihan omaksi ilokseni siis kuorin. :) Mulla ei esim. talvisin ja kesäisin ole ongelmaa käsien kanssa. Oli ilma mikä tahansa ni ne ei kuivu tai tunnu mitenkään karheilta. Käsirasvaakin mun kädet vaatii vaan, jos oon tiskannut tai lotrannut paljon veden kanssa. No okei, kyllä ne joskus illalla vaatii sitä käsirasvaa, koska oon totuttanut ne siihen. :D

Kuorinta-aineesta sen verran että voin kyllä suositella myös itse tätä teille kaikille. Tämä on todella sokerista ja kuorinnan jälkeen kädet tuntuu ihanan pehmeiltä. :)


Kuorinnnan jälkeen hoidan kynsinauhani kuntoon. Tämän teen yleensä kuukauden välein, mutta välillä joudun ihan viikoittain leikkaamaan jotain repsottavaa reunaa.  Itselläni käytössä on Essencen fast cuticle remover. Melkein kaikilla muilla on Nfu'oh:n cuticle remover, siitä olen kuullut pelkkää hyvää. Myöhästyin viime kimppatilauksesta enkä jaksanut odottaa seuraavaa, niin päädyin sitten tähän paljon halvempaan Essenceen. Ei tämä ehkä ihan niin hyvää ole, mutta ajaa asiansa ja saa luvan nyt kelvata. :)


1. Levitä geeliä kynsinauhoille ja anna vaikuttaa 15 sekuntia.  ( yksi kynsi kerrallaan )
2. Ota kynsinauhtatyönnin tai appelsiinipuutikku ja rupea työntelemään kynsinauhoja kynnen juurta kohti. Muista käydä reunat läpi huolella.  ( toista tarvittaessa kohta 1 & 2 )
3. Pesä kädet kunnolla tämän jälkeen!!
4. Toista kaikkiin kynsiin.

Itse myös leikkaan kynsinauhoja kynsinauhasaksilla. Suosittelen olemaan varovainen noiden saksien kanssa. Leikkasin kerran vahingossa liikaa ja kipu sekä verenvuoto oli sellainen, että nyt osaan varmasti jo varoa!


Tämän jälkeen paikkaan kynnet, jotka on vähän revenneet. Silloin kun aloitin kynsien tekemisen, niin mulla oli todella pehmeät ja liuskottuneet kynnet. Kaikkien mahdollisten hoitojen jälkeen mun kynnet kasvaa nykyään kauheaa vauhtia, on kovat, eikä liuskottumia missään. Nyt sitten nämä on niin kovat, että kun kynsi kolahtaa kovaa johkin niin melkein aina tulee halkeama. Arght!

Pitkät kynnet  blogissa näin tuton lasikuitunauhan käyttöön ja näpyttelin sitten heti tilauksen Cesarshoppiin ja tilasin itselle tuota nauhaa ja liimaa. Tällä hetkellä mulla on 3 kynttä, jotka vaatii paikan.

LIIMA on jo roskissa. Arght...... Mä kiroon tuon liiman niin syvimpään maanrakoon.. Se on kaatunut  kolme kertaa ja se siivous on jotain niin hirveetä. Ensimmäisellä kerralla jouduttiin heittää koko olkkarin pöytä roskiin.. Seuraavalla kerralla Viljami joutu käyttää pihteä, että saatiin purkki auki ja TAAS se kaatu.. Tällä kertaa matolle ja kyllä mattokin on roskissa! Liima jäi taas kaappiin. Kolmannella kerralla se kaatu mun housuille ja kun huusin Viljamin apuun sitä liimaa oli sen sormissa, mun sormissa ja housut oli liimantunu kiinni ihoon.. Kohta kuulin kun Viljami huutaa, että "heti kun mä saan tän helevetin purkin irti mun sormista, niin se lentää roskiin". Liima ja pala Viljamin ihoa on siis nyt roskissa ja matkalla on erillainen liimapullo. EN SUOSITTELE tätä pulloa kenellekään....


Paikkauksen jälkeen alkaakin viilaus, joka ainakin vie mulla aikaa. Kynsiä lyhennän viikon välein ja melkein aina kun lakkaan, niin viilaan jotain kohtaa. :) Kuukausittain käytän tuota palkkiviilaa, jossa on 4 kohtaa. Sillä saa ihan hyvin värjäytymät pois ja aina kun laitan paikan kynteen, niin viilaan tuolla sen tasaiseksi. Leopardi viilaa käytän ainoastaan viilaamaan ylimenneen lasikuitunauhan. Kynsiä viilaan aina lasiviilalla. Tällä hetkellä käytössä on noita Ebayn viiloja, jotka on aika surkeita ja aionkin pian hommata, joko Opin, Essien tai Trindin lasviilan. :)


Viilauksen jälkeen ja aina ennen kuin rupean lakkamaan kynsiä laitan kerroksen Essencen kynnenkovettajaa, joka on tällä hetkellä yksi luottotuotteeni! Tätä täytyy hamstrata lisää muutama pullo jemmaan.

Aluslakkana käytössä on Essien Sensitivity. Mulla ei ole mitään tiettyä aluslakkaa, vaan aina kun vanha loppuu, niin otan jonkun uuden käyttöön. Jemmassa on aika monta pulloa erillaisia Essien aluslakkoja. Näistä ei oo mitään pahaa sanottavaa!


Aina kynsien lakkauksen ja huollon jälkeen rasvaan kynsinauhani. Kädet eivät kuivu, mutta kynsinauhat kyllä! Mulla ei ole mitään tiettyä rasvaa/öljyä. Käytän aina sitä mikä sattuu tulemaan ekana nenän eteen. Tällä kertaa käytin Essencen kynsinauhakynää, joka tuoksuu purkalle.


Valmista! Aikaa kulunut noin 2 tuntia ja vieläkin jatkoin viilaamista tämän kuvan oton jälkeen. Nimettömässä on vielä keltaisuutta, mutta en viitsinyt liikaa hioa sitä. :/ 

Kuinka usein te suoritatte kynsihuollon? 


12 kommenttia:

 1. Paljon samoja tuotteita käytössä kuin mullakin:) mm essenceä. Mulla ei ole kovin hyvät kokemukset, tuosta essencen kynnenkovettajasta! Se nimittäin kuoriintuu ihan laattoina pois kynsiltä eikä kynsilakkojenkaa pysyvyys sen kanssa ole niin hyvä kuin muuten.. En tiedä teenkö jotain huonosti ja pitäisikö vielä koittaa:)

  ps. tuo kuorinta-aine on ihana, sen jälkeen on todella pehmeät kädet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essencen tuotteet on kyllä edullisia ja hyvälaatuisia! :) Hmmh, nyt en osaa kyllä sanoa mistä johtuu? Mulla ei ole ollut sen kanssa ikinä mitään ongelmaa. :( Joko sulle on sattunu joku maanantai kappale tai sitten se ei vaan sovi sun kynsille? :D

   Se on kyllä ihana <3 Tuoksu on niiiin hyvä!

   Poista
 2. Suoritan kynsihuollon liian harvoin.. :D En ees muista koska viimeksi oisin tehny, ehkä ens viikolla kun on vapaapäivä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin se joskus unohtuu ihan kokonaan! Pitäisi kirjoittaa ihan kalenteriin ylös :D TEE kynsihuolto :D

   Poista
 3. Kiva postaus tämmönen, näkee miten muut hoitaa omat kynnet! :) Mullakin on varmaan pakko hankkia joku kuorinta-aine.. Vielä kun osais ostaa oikeat hoitotuotteet kynsille, että ne pääsis kunnolla kasvamaan. Ärsyttää ku koko ajan pitää lyhentää kynsiä lohkeamien takia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että on mieluinen :) Suosittelen itse hankkimaan tuon Freemanin, se on meinaan todella hyvä ja edullinen! Sun täytyy koittaa kaikkia erillaisia tuotteita, niin löytyy juuri ne itselle mieluisat ja sopivat! Ainakin Opilla on myös hyviä tuotteita! :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen ja kattava postaus. :) Täytyy hankkia itsellenikin tuo käsien kuorinta-aine!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. :) Suosittelen kyllä ostamaan sen!!

   Poista
 5. Vautsi! Eipä ole tullut mieleen, että katkenneita kynsiä vois paikkailla! Aika mahtavaa!

  Milla / millamainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Ei tarvitse lyhentää kaikkia kynsiä lyhyiksi, kun yksi katkeaa! :)

   Poista

Kiitos kommentista ♥