29. tammikuuta 2016

Adopt' -tuoksut

Tänään tuoksuperjantai -sarjaan pääsee itselleni aivan uusi merkki esittelyyn. Olen törmännyt Adopt' -merkkiin aikaisemmin muutamassa blogissa, mutta en sen enempää ole merkkiin tutustunut. Sain blogin kautta testiin ja esittelyyn muutaman kyseisen merkin tuoksun ja olin niistä todella innoissani heti. On kiva päästä tutustumaan itselle tuntemattomaan ja uuteen merkkiin.


Adopt' -tuoksut ovat peräisin Ranskasta, jossa tuoksut suunnitellaan ja valmistetaan. Tuoksujen takana on ranskalainen suunnittelija Dominique Monlun, joka on työskennellyt kauneudenhoitoalalla parfyymien parissa jo yli kolmekymmentä vuotta.


Adopt' -tuoksuja on valmistettu todella todella monta erilaista tuoksua ja tällä hetkellä tuoteperheeseen kuuluu yli 100 tuoksuja, jotka on jaettu 6 eri kategoriaan : Oriental, Woody, Gourmet, Floral, Citrus ja Fruity. Suomalaisessa Adopt' -verkkokaupassa on saatavilla yli 40 tuoksua eli kaikkia ei sieltä löydy, mutta on siinäkin jo suuri valikoima.

Adopt' -tuoksut ovat 100% ranskassa valmistettuja laadukkaita parfyymejä.

"Unelmieni parfyymit syntyvät luonnosta ja kukista sekä niiden inspiroivista väreistä. Tuoksun suunnittelu on ihmisten kuuntelemista ja heidän tunteidensa välittämistä."

Adopt:in sivuilla on hauska kartta, jossa on monta erilaista mielialaa/fiilistä ja sen perusteella on valittu juuri sinulle sopivia tuoksuja. Kävin itse testaamassa mikä tuoksu sopisi tällä hetkellä omaan mielialaani ja sieltä tulikin yksi testiin saapuneista tuoksuista meinaan Grenadine. Käykäähän tekin katsomassa mitkä tuoksut sopii teidän fiilikseen.


Sain testiin itselleni 6 tuoksua, Pamplemousse Grenade, Grenadine, Vanille Ylang Ylang, Peche Jasmin, Musc Blanc ja Aqua Liguria. Nyt olen testannut kaikki ja kerinnyt muodostamaan mielipiteeni jokaisesta tuoksusta. Ajattelin esitellä jokaisen tuoksun lyhyesti teille.


Pamplemousse Grenade on kukkaisen hedelmäinen tuoksu. Tuoksu avautuu greipillä ja granaattiomenalla. Sydäntuoksussa keväisen kesäinen pioni sekä kielo. Pohjalla tonkapapu ja myski.

Tämä oli tuoksuista ensimmäinen jonka otin testiin. Ihastuin tuoksun makeuteen ja hedelmäisyyteen. Pamplemousse oli ehdottomasti yksi suosikeistani ja oli tuoksuni Berliinissä koko matkan ajan. Nyt jos olen suihkautellut tuoksua, niin se on vienyt mieleni takaisin Berliiniin. Niin hyvin tuoksu jäi mieleen sieltä. Myös äitini ihastui tähän.

Grenadine on myös kukkaisen hedelmäinen. Tuoksu avautuu vadelman, mustaherukan, sitruunan ja mandariinin yhdistelmällä. Sydäntuoksussa ruusu, violet (onko se orvokki?), jasmiini, setri, muskotti ja santelipuu. Pohjalla vanilja ja valkoinen myski.

Grenadinen tuoksu on karkkisemman ja makeamman tuoksuinen kuin Pamplemousse Grenade. Sanoisin tämän ehkä olevan ihan hieman liian makea. Ruusu nousee voimakkaasti esiin tuoksussa. Olenkin maininnut, että olen pikku hiljaa oppinut pitämään enemmän ja enemmän ruusun tuoksusta, joka on ennen ollut hyvin vieras. Sanoisin tämän tuoksun sopivan hyvin lämpimään kesäpäivään.


Peche Jasmin kuuluu kukkaistuoksuihin. Tuoksu avautuu punaisella granaattiomenalla, pehmeällä persikalla ja raikkaalla yuzulla. Sydäntuoksuna lootuksen terälehdet ja puuterimainen jasmiini. Pohjalla valkoinen myski.

Raikas tuoksu, joka tuo mieleen alkavan kevään. Tuoksu vie mukanaan syvälle makeuteen, jonka jälkeen nousee raikkaasti ylös kukkaistuoksun kanssa. Tämä nousi myös yhdeksi suosikiksi ja on ollut kovassa käytössä.

Vanille Ylang Ylang kuuluu myös kukkaistuoksuihin. Aurinkoinen, eksoottinen ja hypnoottinen. Hedelmäisen oranssiset persikka ja mandariini avaavat tuoksun. Sydäntuoksuna jasmiinin terälehdet ja mystinen Ylang Ylang. Pohjalla pehmeä ja makea vanilja.

Tuoksu on todellakin pehmeä ja makea. Vanilja nousee hyvin esiin, sanotaanko niin hyvin etten saanut sieltä aluksi muuta nousemaan. Hetken tuoksuteltua uudestaan ja uudestaan, niin kyllä sieltä nousee pieni raikkauskin hedelmien muodossa. En saa päähäni mikä tuoksusta tulee mieleen, vaikka se on hyvin lähellä.


Musc Blanc kukkaistuoksuilla jatketaan. Tuoksun kuvaillaan olevan kuin kimppu valkoisia kukkia. Tuoksu avautuu valkoisilla kukilla: Ylang Ylangia, suurella määrällä liljoja ja jasmineita. Pohjalla kiedottu valkoinen myski.

Puhdas, pehmeä ja turvallinen tuoksu ympäri vuoden käytettäväksi. Tämä oli tuoksuista äitini suosikki, jonka olen antanut hänelle käytettäväksi. Olisin voinut itsekin pitää tuoksun, mutta ehkä se silti oli enemmän äitiäni, joten luovuin siitä mielelläni. :)

Aqua Liguria löydä Italian Riviera tällä raikkaalla ja herkällä tuoksulla. Alkutuoksuna appelsiini, bergamot ja yuzu. Sydäntuoksuna ruusu ja valkoiset kukat. Pohjalla setri ja santelipuu.

Tämä oli tuoksuista myös suosikkini. Aivan ihanan raikkaan ja naisellisen tuoksuinen, joka vie mielen mukana meren äärelle. Jos haluan saada itseni iloiseksi suihkautan tätä tuoksua ja mieli virkoaa.

Itselleni jäi oikein hyvä fiilis tuoksuista ja aion ehdottomasti hankkia näitä muutaman lisää. Gourmet -kategoriassa on ainakin muutama tuoksu, jotka kiinnostavat. Kesäksi voisin ajatella Cocoa, Marshmallowta ja Little Sugaria. Onneksi tuoksut ovat hyvin halpoja, että niitä voi ostaa muutamankin kerralla.

Tuoksut saatu testiin Adopt'  -verkkokaupasta. Hintaa tuoksuilla 7.90€/kpl / 30ml EdP ja tilaamalla yli 20€ saat ilmaiset toimituskulut. Täältä löydät jälleenmyyjät suomessa, jossa voit käydä tuoksuttelemassa paikan päällä tuoksuja.

* En hyödy linkkien klikkauksista/ostoista. 

Onko Adopt' -tuoksut vielä tuttuja? 
Kiinnostuitko jostain tuoksusta? 
14 kommenttia:

 1. Itsekin olen näihin tuoksuihin tutustunut ja tykkään kyllä kovasti (postaukset tuoksuista voi vilkaista: http://blingershimmer.blogspot.fi/search/label/adopt'). Tuo pullo on myös todella kätevän mallinen ottaa matkalle mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin samantien lukemassa. :) Nämä kyllä yllätti positiivisesti!

   Poista
  2. Itselleni myös oli ehdottomasti positiivinen yllätys - ja sen vuoksihan se toinen satsi tulikin tilattua x) ..ja olen kyllä pohtinut pitäisikö vielä uutta tilausta laittaa viereille - koska voiko tuoksuja koskaan olla liikaa? :D

   Poista
  3. Tuoksujahan ei voi koskaan olla liikaa, joten ehdottomasti täytyy. :D Niin kuin munkin! :D

   Poista
 2. En ole koskaan kuullutkaan noista mutta vaikutti mielenkiintoisilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tulee jossain eteen niin kannattaa tutustua. :)

   Poista
 3. Itselle ihan uusi tuttavuus, vaahtokarkki kuulostaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kanssa jotenkin kiinnostaisi se vaahtokarkki. :D Se on joko hyvä tai sitten liian makea!

   Poista
 4. Tää on miullekin ihan uusi merkki, en ole missään ennen törmännyt tähän. Mutta kyllä tämän postauksen myötä mielenkiinto heräsi ;)
  Hauskan näköisiä noi putelit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Jos tulee eteen jossain niin suosittelen tuoksuttelemaan tai sitten voit tilata verkkokaupasta muutaman itsellesi. :D Mun on kyllä kesäksi pakko saada muutama lisää. :)

   Poista
 5. Mä en uskalla ostaa mitään tuoksuja netin kautta, sillä hajuherkkänä pitää olla tosi tarkka mitä käyttää. Putelit noissa on kyllä tosi kivoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä löytyy myös monesta kaupasta, joten voi käydä ihan paikan päällä tutustumassa. :)

   Poista
 6. Cotton Flower on älyttömän ihana!! <3 Hyviä tuoksuja myös migreeniherkille... Vaniljatuoksuja lukuunottamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle jotkut tuoksut saattaa aiheuttaa migreeniä, mutta mielestäni nämä Adopt'in tuoksut ovat juuri sopivia myös migreeniherkille. :) <3

   Poista

Kiitos kommentista ♥