18. joulukuuta 2012

Joulukoristeita, pipareita ja veturi

Muutamat postaukset tulevat nyt käsittelemään pelkästään joulu aiheita. Alle viikko jouluun. Ihanaa<3 Voiko ihminen oikeasti olla näin jouluihminen? :) - Kyllä!

Nyt on saatu kaikki joulukoristeet paikoilleen. Kuusi on meillä ollu jo itsenäisyyspäivästä asti. Valot laitettiin parvekkeelle jo ensimmäinen päivä ja sisälle noin viikko sitten. On kyllä niin ihanan jouluinen koti, että varmasti viihtyy :)


Olohuoneen valot. Punainen valokaapeli ja lumihiutale ikkuna koriste. Ikkunoista löytyy myös liimattavia koristeita. Parvekkeen valot näkyy takana :)


Meijän vihreä tekokuusi joka on ollut jo 3-vuotta meillä. Kuusi päätyi olohuoneeseen peilin eteen :) Kahdet valot sain siihen mahtumaan ja paljon palloja. Se on ehkä hieman täynnä! :D


Olohuoneesta kun mennään eteiseen on myös valokaapeli laitettu. Muita kuvia mulla ei sitten olekaan. Keittiöstä löytyy iso tähtikoriste, kynttelikkö ja muutama tonttu koriste. Makuuhuoneessa on tonttuvalot ikkunassa ja eteisessä peilin ympärillä hopeaa köynnöstä. :) Siinä meijän joulukoristeet sitten onkin. Paitsi että kynttilöitä löytyy joka kulmasta kun viljami rakastaa niitä niin paljon.

Sitten koristeista pois ja piparien pariin! Näin Nunnun blogissa ihanan pipariveturin ja päätettiin viljamin kanssa, että tänä vuonna meille tulee myös tuollainen veturi eikä se sama vanha talo aina. Noin hienoa kuin nunnu on tehnyt en osannu kyllä tehdä, mutta tehtiin meijän näköinen viljamin kanssa. Kaavat hahmottelin itse.

Meijän veturi


Pipareita ja karkkeja!
Tälläinen siitä sitten tuli :) Veturi / juna kahdella vaunulla. Vaunut täytetty pipareilla ja fazerin suklailla. Alimmassa kuvassa näkyy viljamin sokeri taideteos. Se oli aivan pakko saada mukaan. Osien liittäminen tehtiin aluksi yhdessä, kunnes kuumaa sokeria tippu mun sormille ja joudun viettämään 20min kylmän veden alla, onneksi viljami osasi kasata tuon loppuun. Mä en ymmärrä miten me ei ikinä opita. Viimevuonna viljamin sormille tippu sokeria ja meni niin pahasti että jouduttiin lähtemään sairaalaan tällä kertaa oli mun vuoro. Onneksi ei käyny pahasti pieni vesikello peukalossa.. Koristelut ollaan myös tehty yhdessä. 2 päivää meni että saatiin tämä valmiiksi :)

Mitä tykkäätte meijän junasta? :)

Samalla kun tehtiin osat tuohon niin leivoin 6 pellillistä pipareita, joista yhden poltin kun katselin facebookkia. :D Puolet koristelin ja puolet jätin ihan tavallisiksi.Koristeltuja ja tavallisia. NOITA ON SIIS PALJON ENEMMÄN. Tykkäättekö te pipareista? Itse en kyllä kauheasti välitä silloin tällöin voin yhen syödä muuten en. Viljami taas rakastaa noita sen takia teenkin niitä aina paljon tai siis tehtiin! :) Tuoksu oli kyllä asunnnossa ihana!

Olihan taas asiaa. Pelkistä koristeista ja pipareistakin on jo näin paljon kerrottavaa. :D

Nyt mä lähen pakkaamaan loput lahjat ja käyn vielä kaupassa ostamassa muutaman lisää. Sen jälkeen kaikki on vähän niin kuin tehty. :)

<3 : Fani

14 kommenttia:

 1. Teillä tosiaan on jouluista! Rupes vähän itsekin tekeen mieli koristella, vaikka en oikeen joulukoristuksista perusta. Meillä on muutama tonttu ikkunassa, 10 senttinen joulukuusi telkkarin vieressä ja hyllyllä istuu kolme tottuhahmoa. Siinä ne oikeastaan onkin. Joulu ollaan taas meidän äidin luona, siellä sitten on kunnon koristelut ja OIKEA kuusi! Ja jouluruokaa. Sitäkään meillä ei kotona ole :D
  Rupes muuten tekeen mieli syödä teidän piparit ja piparijuna. Paitsi että multa just revittiin hammas ja sosekeittokin tuottaa vaikeuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan todella jouluista. Mutta vietetäänkin joulu ihan tässä kotona. :) Oi ihanaa <3 Jouluruoka on kyllä niin parasta! Varmaan sen takia, että sitä syö oikeesti vaan kerran vuodessa.
   Leivoitko itse pipareita? :) Ite en kyllä niistä välitä, mutta välillä tekee mieli yksi syödä. Voi ei sua. Mä en ees uskalla mennä hammaslääkäriin :D

   Poista
  2. Kyllä niitä on jo leivottu, mutta en hirveesti nauti siitäkään hommasta :D Mukamas ei olis aikaa sellaselle rupeamalle, kun oon tottunut että sit on kauhee annos sitä taikinaa, ja tulee ainakin kymmenen pellillistä :D Ikään kuin ei voisi tehdä vähempää :D

   Poista
  3. Se on kyllä aika hirveetä puuhaa :D Varsinki se jos niitä tekee paljon. JOuduin vartioimaan melkeen 2 tuntia uunia. Mulla on ihan sama juttu :D

   Poista
 2. Oujea! Meikän pitäisi koristella se tavallinen tylsä piparkakkutalo, mutta ei haittaa! Teen siitä niin sokerisen kuin mahdollista vaikka en itse tule sitä syömäänkään. :D Pipareista kans! Hmmm.. ja kiitos luukkuideasta. :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä ne piparitalotki on kivoja. Se on vaan se perinne! Kyllä mekin tehtiin tosta todella sokerinen :D Ehkäpä viljami tuon jossain vaiheessa syö sitten. Ole hyvä :)

   Poista
 3. ihana jouluinen koti teillä ja tosi hieno piparijuna ,mie tykkään kans aika hurasti pipareista ne on hyviä kahvin kanssa =)

  yleensä tulee ostettua valmiita pipareita ku puoliso ei juurikaan niitä syö
  tänä vuonna kuitenki ostin taikinaam pitäs ne hello kitty piparit tehdä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3 Mä en ymmärrä miks ne ei vaan mulle maistu, ennen oon niistä kyllä kanssa tykänny todella paljon :)

   Oi hello kitty piparit :D Ihania!

   Poista
 4. Toi veturi on tosi ihana! Leivotaan lauantaina ite pipareita niin aattelin että voisin ite keskittyä tuollasen veturin tekoon eikä aina siihen perus taloon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Tuollainen veturi oli mukava ja helpppo tehdä :) Talossa on niin paljon pieniä osia :D

   Poista

Kiitos kommentista ♥